• Marijke van Kuijck

Geurwolkje: eerste hulp bij snotneusjes en slechte slapers

Sinds Niklas naar de crèche gaat heeft hij bijna altijd een snotneusje, tenzij hij een paar weken niet gaat als we vakantie hebben. Herkenbaar, toch, mama’s en papa’s? In de tien maanden dat hij nu naar de crèche gaat, zijn ook wijzelf vaker ziek of verkouden geweest dan ooit tevoren! De zakdoeken zijn hier inmiddels niet meer aan te slepen. Op zich is dat allemaal niet erg, zo bouwen kleintjes hun weerstand op, maar vervelend is het wel. Ik probeer altijd op een aantal dingen te letten bij verkoudheid nummer zoveel:


Op deze foto: Unity 2.0 Geurwolkje® Diffuser in de kleur licht hout


 • Ik houd altijd het neusje van Niklas schoon, als het snot in z'n neusje blijft zitten, woekeren de ziektekiemen daar langer. Daarvoor gebruik een manuele en elektrische snotzuiger, afhankelijk van hoe erg de situatie is. De elektrische snotzuiger is niet zo straf als de manuele, deze is dus ideaal voor loopneusjes. Als het neusje echter dicht zit met taai snot, is de manuele je beste vriend. Deze haal ik wel enkel boven in de allerergste situaties, want Niklas vindt het een vreselijk marteltuig! Nog erger dan een luier verschonen, I kid you not. De elektrische laat hij wel goed toe.

 • Het leuke aan Niklas zijn dreumesfase is dat hij nu alles nadoet van ons, dus als hij één van ons de neus ziet snuiten, doet hij dat ook na. Alles is dan wel goed als zakdoek, mama's kleren, zijn knuffels, you name it! Gelukkig hebben we een wasmachine, my neverending story. Maar goed, hopelijk kunnen we binnenkort dus ajuus, vaarwel, houdoe en bedankt zeggen tegen die vreselijke snotzuiger!

 • Als Niklas hoest, smeer ik speciale babycrème op basis van etherische oliën op zijn borstkas en de onderkant van zijn voetjes.

 • Last but not least: ik houd de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid in zijn kamer goed op peil. Hiervoor gebruik ik een aroma diffuser van het merk Geurwolkje, omdat ik daarmee niet alleen de lucht kan bevochtigen, maar ook essentiële oliën kan vernevelen in zijn kamertje. Deze oliën hebben ook een heilzame werking op zijn luchtwegen, dus dubbel zoveel voordeel. De oliën die ik voor Niklas gebruik, zijn olieblends van de Kinderlijn van Geurwolkje. Deze zijn speciaal samengesteld op maat van de allerkleinsten en mogen al vanaf 3 maanden gebruikt worden (1 druppel per keer!).Een goede luchtkwaliteit ondersteunt gezonde luchtwegen

Omdat ik astma heb, ben ik heel gevoelig aan omgevingsfactoren. Daarom waak ik er bij Niklas eens zo hard over dat zijn luchtwegen gezond zijn en blijven.

We brengen best veel tijd binnenshuis door, daarom is het super belangrijk om te zorgen voor een goede luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Zeker tijdens de koude dagen moet je hier extra op letten. Als de verwarming op staat, merk je al sneller de gevolgen van droge lucht: hoofdpijn, rode ogen, een droge huid, keelpijn, een verstopte neus, etc. Omdat ik astma heb, ben ik sowieso al heel gevoelig aan dergelijke omgevingsfactoren, daarom waak ik er bij Niklas eens zo hard over dat zijn luchtwegen gezond zijn en blijven. Toen ik me wat meer ging verdiepen in luchtbevochtigers kwam ik uit bij het Nederlandse merk Geurwolkje. Hun aroma diffuser, ook wel aroma vernevelaar of olie diffuser genoemd, is een combinatie van een luchtbevochtiger en een geurverspreider. Dit slimme apparaatje combineert tal van voordelen:

 • De luchtvochtigheid blijft op peil

 • Je kamer ruikt overheerlijk (hallo, spa gevoel!)

 • Het verdampen van essentiële oliën heeft een positieve invloed op je lichaam en geest

 • Er zit een mood light in. Perfect voor kindjes die bang zijn in het donker of als gezellig nachtlampje.

 • De diffuser verspreidt koude nevel, dus het is veilig voor kleine, nieuwsgierige kinderhandjes. Wel opletten dat ze het apparaatje niet omkiepen, de vloeistof mag niet worden aangeraakt of ingeslikt!

 • De aroma diffuser heeft een handige timer.

 • Er zijn verschillende prachtige designs beschikbaar in meerdere kleuren en soorten hout.


Op deze foto: Unity 2.0 Geurwolkje® Diffuser in de kleur licht hout


Ook dat laatste vind ik best belangrijk. Ik houd niet van opzichtige of felle dingen en was echt op zoek naar iets met een rustige en subtiele uitstraling, dat in elke interieurstijl past. Missie geslaagd dus! Ik ben echt fan van de organische vorm, het hout en de tijdloze stijl. Binnen 4 maanden gaat de grote renovatie van onze benedenverdieping van start. Als deze klaar is, komt er gegarandeerd nog een Geurwolkje dat perfect bij onze geliefde Japandi stijl past. Wij hebben de Unity 2.0 Geurwolkje® Diffuser in de kleur licht hout, deze draait momenteel echt overuren in Niklas zijn kamertje.

Essentiële oliën hebben een opmonterend effect en kunnen zorgen voor een betere concentratie of nachtrust.

Tot voor kort kende ik eigenlijk nog niet zo veel van essentiële oliën. Toch hebben ze verrassend veel voordelen:

 • De oliën verminderen sterk het aantal microben (in het bijzonder schimmels en bacteriën) in de lucht. Hierdoor wordt de hoeveelheid ziekmakende microben die we inademen of aanraken fel verminderd en wordt ons afweersysteem dus ook minder belast. In ons geval, met een kleine dreumes die om de haverklap nieuwe microobjes van de crèche meebrengt, is dat zeker een belangrijke factor!

 • Het immuunsysteem wordt gestimuleerd en zal zelf beter in staat zijn zich te weren tegen microben.

 • Essentiële oliën hebben een opmonterend effect en kunnen zorgen voor een betere concentratie of nachtrust.

 • Er zijn verschillende oliën of blends, om gericht te werken op specifieke klachten.De Kinderlijn van Geurwolkje: olieblends, op maat van de allerkleinsten!


Uiteraard moet je met baby’s en kleine kindjes heel voorzichtig omgaan met deze oliën, ook met de hoeveelheden die je gebruikt. Kies altijd voor natuurlijke producten en blijf weg van synthetische etherische oliën. Ik was heel blij te ontdekken dat Geurwolkje een speciale Kinderlijn heeft ontwikkeld met 3 hele leuke blends: ‘Onder moeder’s paraplu’, ‘Slaap kindje slaap’ en ‘In de maneschijn’. Die namen alleen al roepen instant happiness op!

 • Onder moeder’s paraplu: loop jij ook continu met een zakdoek achter je kindje aan? Herkenbaar hè. Deze blend heeft een verzachtende werking op de luchtwegen, waardoor je kleintje minder gaat hoesten en zich beter zal voelen. Neem je kleine lieverd letterlijk onder jouw beschermende paraplu, met deze olieblend. Geschikt voor jong en oud, want geloof mij, ook jij wilt je beter voelen als jullie allemaal bezig zijn aan verkoudheid nummer 36 van dit jaar.

 • Slaap kindje slaap: een blend van drie rustgevende etherische oliën die de nachtrust van je kleine kapoen bevorderen. Deze blend zorgt voor ontspanning van het lichaam en de geest, waardoor je makkelijker in slaap valt en alles beter loslaat. Eigenlijk is Slaap Kindje Slaap dus geschikt voor alle leeftijden!

 • In de maneschijn: voelt je kleine lieve prutsie zich een beetje sip? Heeft hij/zij verdriet of behoefte aan lekker veel knuffels? Naast een extra knuffelsessie met jou kun je deze vrolijke blend in zijn/haar Geurwolkje vernevelen. Deze mix van olietjes tovert gegarandeerd terug een lach op dat lieve snoetje! Oh enneuhhh, bedankt voor de oorwurm, Geurwolkje! Wel een heel super lief liedje, eentje waarvan ik het niet erg vind dat het nu de hele dag in m’n hoofd zit.Zonder twijfel is ‘Onder moeder’s paraplu’ mijn favoriet van het moment. Afgelopen week was Niklas zijn eerste week van 6 weken vakantie, hij gaat in deze periode niet naar de crèche. Eindelijk even ademruimte (pun intended) voor zowel Niklas als mij. Door mijn astma krijg ik namelijk heel snel verkoudheden over. Een neusverkoudheid is op zich niet zo erg, maar als het naar m’n longen gaat wordt het al wel een ander verhaal. Zo heb ik een tijdje geleden het begin van een longontsteking gehad, wat een combinatie was van verkoudheid nummer (ik ben de tel kwijt) en zwaar overwerkt zijn. Dat was meteen ook een duidelijke wake-up call om qua workload een stap terug te nemen, want als ouder moet je wel kunnen blijven functioneren, ziek of niet. Ziek zijn met een kleintje in huis, betekent namelijk dat je nog steeds gewoon mee moet draaien in zijn/haar dagelijkse ritme, ook al wil je liefst de hele dag in bed uitzieken. Gelukkig werkt mijn man in ploegen en kunnen we de zorg voor Niklas altijd mooi afwisselen. Enfin, Stijn is dit jaar evengoed al vaker verkouden of ziek geweest dan ooit en hij heeft geen astma of allergieën! We hopen dat we nu allemaal wat minder snel verkouden zullen worden, door mee te profiteren van de werking van deze aroma diffuser.


Wist je trouwens dat ook zwangere vrouwen baat kunnen hebben van een vrolijk pruttelend Geurwolkje? Tijdens de zwangerschap is het fijn om etherische olie te vernevelen om beter te slapen, rustig te worden wanneer je je angstig voelt of om bijvoorbeeld de misselijkheid wat te verzachten. Klinkt als muziek in mijn oren voor als er een tweede kindje komt! Ik ben tijdens de zwangerschap van Niklas 12 weken heel misselijk geweest en ik had, door een miskraam 1,5 jaar daarvoor, best veel last van angst in het begin. Uiteindelijk heb ik dat ook wel kunnen loslaten en immens genoten van mijn zwangere buik. Maar dat slecht slapen tijdens de zwangerschap is toch ook heel herkenbaar!Uiteraard zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het vernevelen van olie voor baby’s en kinderen, omdat ze nog zo klein en gevoelig zijn:

 • Gebruik de aroma diffuser van Geurwolkje pas vanaf een leeftijd van 3 maanden en begin dan met slechts 1 druppeltje olie.

 • Voor iets oudere kleintjes gebruik je 2 à 3 druppeltjes olie. Kinderen hebben nog veel kleinere longen en een baby- of kinderkamer is doorgaans ook veel kleiner, dus heeft niet zoveel nodig.

 • Berg de etherische oliën goed op en zorg dat je kleintje hier niet bij kan!

 • Druppel nooit etherische olie op de huid en neem deze nooit in. (Voor volwassenen: combineer dit altijd met skintox olie.)

 • Is jouw kindje jonger dan 3 jaar? Gebruik dan liever geen pepermunt, eucalyptus, fris briesje of kaneel. Alle olieblends van de Kinderlijn zijn 100% veilig voor kindjes vanaf 3 maanden en speciaal samengesteld voor klein én groot.

 • In huis kun je gewoon jouw Geurwolkje gebruiken met de normale hoeveelheid druppels, ook als je baby erbij is. Deze ruimte is immers veel groter dan een baby- of kinderkamer.

 • Gebruik de olie niet om je baby de hele nacht te laten doorslapen. Baby’s hebben ’s nachts voeding en aandacht nodig, dus sorry lieve mama’s en papa’s, jullie zullen ’s nachts toch uit jullie nest moeten komen!


Op deze foto: Unity 2.0 Geurwolkje® Diffuser in de kleur licht hout


Naast de Kinderlijn, aroma diffusers en normale etherische oliën vind je bij Geurwolkje nog allerlei andere 100% natuurlijke producten: een skintox lijn, een verzorgingslijn, geurkaarsen, spirit burn producten, roomsprays, thee en de leukste geschenkpakketten. Voor elk wat wils dus!


Tot slot nog wat weetjes over dit jonge, Nederlandse bedrijf en hun streven naar een duurzame samenleving:

 • Bij Geurwolkje werken ze uitsluitend met 100% natuurlijke producten, geen synthetisch spul dus!

 • Het bedrijf bestaat uit jonge en gedreven ondernemers met een duurzame missie: feel good, smell good and be happy!

 • Hun missie is simpel: ze geloven dat ontspanning de superkracht is die mensen in staat stelt te bereiken wat ze echt willen in het leven. Met hun essentiële oliën willen ze jou helpen die ontspanning te bereiken.

 • Ze werken rechtstreeks samen met de eerlijkste leveranciers voor de beste ingrediënten en de fijnste fabrikanten, voor de hoogste kwaliteit producten.

 • Bij Geurwolkje draait alles om het leveren van de beste kwaliteit producten tegen een eerlijke prijs.

 • Ze streven ernaar alles zo duurzaam mogelijk te maken, gerecycleerde materialen te gebruiken voor hun verpakkingen en steeds te kiezen voor leveranciers die op hun beurt ook duurzaam zijn.

 • Ze geven echt om de mensen die erbij betrokken zijn en werken enkel met fairtrade boeren.

MARIJKE
van Kuijck

WhatsApp Image 2022-07-14 at 22.26.31.jpeg

Hi, leuk dat je er bent!

Ik ben Marijke, thirty-something mompreneur met een passie voor reizen, fotografie, interieur en duurzame (kinder)mode. Ik ben een echt happy-go-lucky iemand en ga met de nodige (droge) humor door het leven.

 

Sinds 2016 woon ik in het gezelligste stadje van Brabant, aan de rand van Zeeland, met mijn man Stijn, ons zoontje Niklas en onze 5 katten (jawel, dat lees je goed). Een gezellige drukte dus! Daar zijn we sindsdien op een rustig tempo onze eigen woning volledig aan het renoveren.

 

Wanderlust is our middle name, dus zo vaak we kunnen, trekken we erop uit met zijn drietjes. De wereld is zo mooi en er zijn zoveel prachtige plekken te ontdekken samen.

 

In mijn blogs neem ik je mee in mijn dagelijks leven. Ik schrijf over mijn belevenissen als moeder, onze reisavonturen (inclusief mooie plaatjes), onze verbouwingen en geef handige tips.

Als je vragen hebt, meer wilt weten of een bericht wilt sturen, neem gerust contact met me op! Volg meer over ons op Instagram: @marijkevankuijck.

Meer over mij

See you on social media!

 • Instagram - Black Circle
 • Pinterest - Black Circle
 • Facebook - Black Circle

Volg je me al op Instagram?