top of page
  • Marijke van Kuijck

Iets met eerste keren en loslaten

Vandaag is Niklas voor het eerst niet bij mij. Het voelt zo raar aan!Zijn grootouders letten een halve dag op hem. De bedoeling is dat ze, in de periodes dat ze in Nederland zijn, dit vaker zullen doen zodat ik zonder afleiding kan werken. Ik werk als freelance vertaler en schrijver vanuit huis. Inmiddels ben ik al zo'n 4 jaar eigen baas, het is geweldig maar ook heel hard werken. Ik doe vaak lange dagen, weekends ken ik eigenlijk niet en soms haal ik, tot grote ergernis van mijn man, de laptop op vakantie ook wel eens boven (al probeer ik dat laatste meer en meer te vermijden). Ik zou het nooit meer anders willen, doe mijn job supergraag en houd enorm van de vrijheid om zelf te bepalen wat ik doe en hoe ik dat aanpak.


Toen ik zwanger was gingen die lange werkdagen me nog redelijk goed af, ook al was ik de eerste 20 weken enorm misselijk. Ik heb tot een paar dagen voor m'n bevalling gewerkt, zij het die laatste weken aan een rustiger tempo. Toen Niklas 3,5 weken oud was, ben ik terug voltijds beginnen werken. Achteraf gezien was dat echt veel te snel. We waren nog volop aan het wennen aan onze rol als ouders, Niklas had in die periode ook veel last van krampjes en bleek koemelkallergie te hebben, wat dan weer een impact had op de borstvoeding, maar dat is een ander verhaal, voor een andere keer.


De eerste 4 maanden ging het ook nog redelijk gemakkelijk om productief te werken omdat Niklas tussen zijn voedingen bijna continu sliep. Ik vind het ook geweldig om hem altijd bij mij te hebben, zo mis ik nooit een 'eerste keer'. Alleen wordt de combinatie tussen ZZP'er en mama zijn nu wel pittiger en uitdagender. Niklas slaapt overdag niet meer zoveel en vraagt nu ook meer en meer aandacht, logisch voor een baby die bijna 7 maanden is. Het is ook enorm leuk om met hem te spelen en hij komt sowieso ALTIJD op de eerste plaats. Baby's evolueren nu eenmaal razendsnel en dat is prachtig om te zien.


Zijn nieuwe ritme heeft echter wel een enorme impact op mijn werk. Ik was me daar zeker wel bewust van en er enigszins op voorbereid, maar de realiteit is toch altijd anders dan een bepaalde verwachting. Ik had me niet verwacht aan zoveel stress, stress die grotendeels mijn eigen schuld is omdat ik te perfectionistisch ben en te veel werk aanpak. Als ik heel eerlijk ben, heb ik de afgelopen weken best vaak gehuild omdat het allemaal veel is en ik soort van overwerkt ben. Daarom hebben ik en m'n man besloten dat het toch tijd wordt om Niklas af en toe, een paar halve dagen per week naar zijn grootouders of naar de opvang te brengen.


Vandaag is Niklas dus voor de allereerste keer een halve dag niet bij me. Dat vond ik eerst best wel moeilijk, ook al had ik dat wel verwacht. Maar, als ik dan op de leuke foto's die ik om de zoveel tijd van zijn oma doorgestuurd krijg zie hoe hard hij zich vermaakt, ben ik ook wel heel erg blij. Blij dat zijn grootouders kostbare tijd met hem kunnen doorbrengen, blij dat Niklas de hele tijd lekker kan spelen en blij dat ik even de tijd heb om gestructureerd en productief te werken, iets wat de laatste weken en zelfs maanden niet meer vanzelfsprekend was.


Ik kan dus wel stellen dat vandaag weer een nieuwe 'eerste keer' was voor Niklas, maar deze keer ook voor mij. Iets met eerste keren en loslaten.

MARIJKE
van Kuijck

WhatsApp Image 2022-07-14 at 22.26.31.jpeg

Hi, leuk dat je er bent!

Ik ben Marijke, thirty-something mompreneur met een passie voor reizen, fotografie, interieur en duurzame (kinder)mode. Ik ben een echt happy-go-lucky iemand en ga met de nodige (droge) humor door het leven.

 

Sinds 2016 woon ik in het gezelligste stadje van Brabant, aan de rand van Zeeland, met mijn man Stijn, ons zoontje Niklas en onze 5 katten (jawel, dat lees je goed). Een gezellige drukte dus! Daar zijn we sindsdien op een rustig tempo onze eigen woning volledig aan het renoveren.

 

Wanderlust is our middle name, dus zo vaak we kunnen, trekken we erop uit met zijn drietjes. De wereld is zo mooi en er zijn zoveel prachtige plekken te ontdekken samen.

 

In mijn blogs neem ik je mee in mijn dagelijks leven. Ik schrijf over mijn belevenissen als moeder, onze reisavonturen (inclusief mooie plaatjes), onze verbouwingen en geef handige tips.

Als je vragen hebt, meer wilt weten of een bericht wilt sturen, neem gerust contact met me op! Volg meer over ons op Instagram: @marijkevankuijck.

Meer over mij

See you on social media!

  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Volg je me al op Instagram?

bottom of page