top of page
  • Marijke van Kuijck

Kleine baby's worden groot, van flesje naar drinkbeker

Ze worden zo snel groot! Maar echt!

Intussen is Niklas al 9 maanden, hoe dan? Hij groeit en evolueert met rasse schreden. De laatste weken wil hij het liefst alles zelf doen; zelf drinken, zelf eten pakken en zelfstandig rechtstaan. Leg hem vooral niet meer plat op zijn rug, ho maar! Hij is geen kleine baby meer en dat zal hij duidelijk laten merken ook. Het is zo fijn te zien hoe goed hij het doet en hoe graag hij alles wil kunnen. Inmiddels zet hij al kleine stapjes aan de hand en als je even met je ogen knippert, staat hij al wel eens drie seconden recht, zonder handen!Er is een fase aangebroken waarin hij kennismaakt met allerlei nieuwe dingen

Het is ook best wel confronterend, dat de tijd zo snel voorbij vliegt. Zo was hij nog een pasgeboren baby en nu is hij al richting dreumes aan het gaan. Letterlijk, in the blink of an eye. Nu is ook de experimentele fase aangebroken, een fase waarin heel vaak het woordje “nee” zal worden gezegd, maar ook een fase waarin hij kennis maakt met allerlei nieuwe dingen. Zo ook met zelfstandig drinken uit een drinkbeker. In mijn zoektocht naar leuke, maar vooral functionele drinkbekers kwam ik bij het merk Difrax uit. Ze hebben voor elke fase de gepaste drinkflessen en -bekers en bovendien hebben al hun spullen echt hele leuke kleurtjes. Het oog wil ook wat, toch?


Van links naar rechts: Difrax handgreep fles, Difrax rietjesbeker antilek, Difrax antilek tuitbeker met zachte tuit en Difrax oefen drinkbeker.


Borstvoeding of flesje, beide zijn gewoon prima!

Voel ik me minder waard als moeder of schuldig tegenover mijn kind omdat ik hem geen borstvoeding kon geven? Nee, zeker en vast niet en dat laat ik me ook door niemand aanpraten.

Na mijn bevalling bleek het hele borstvoedingsverhaal totaal niet lekker te lopen. Ik produceerde veel te weinig melk en als resultaat daarvan moest ik Niklas bij elke voeding nog een flesje bijgeven. Ik bood beide borsten aan, kolfde de hele dag door om het produceren op gang te proberen helpen, nam speciale kruidenthee en borstvoedingstabletten die een vermogen kostten, niks hielp. Het was best een gedoe, om de 2 uur borstvoeding geven en nog een flesje. Ik heb dat uiteindelijk 8 weken volgehouden en dan wou Niklas plots niet meer van mijn borst drinken en had mijn melkproductie ook zoiets van "Ik geef het op". Heb ik daar tranen om gelaten? Ja, absoluut. Voel ik me minder waard als moeder of schuldig tegenover mijn kind omdat ik hem geen borstvoeding kon geven? Nee, zeker en vast niet en dat laat ik me ook door niemand aanpraten. Ik heb meer dan mijn best gedaan en zelfs al zou ik vanaf zijn geboorte resoluut voor de fles hebben gekozen, dan nog zou ik daar ook 100% hebben achtergestaan en was dat mijn keuze, niet die van iemand anders. Heel wat moeders die flesvoeding geven, ondervinden mom shaming en dat is absoluut niet oké. Ieder is vrij in zijn keuze om al dan niet borst- of flesvoeding te geven en soms zit er ook gewoon een verhaal achter waardoor borstvoeding simpelweg niet mogelijk is. Dan voelt zo’n commentaar aan als nog een extra natrap en wordt het verdriet onnodig terug bovengehaald. Maar goed, dat is een verhaal voor een andere keer. Omdat ik dus borstvoeding combineerde met flesvoeding, koos ik voor speciale flesjes met een speen die de tepel imiteert, zodat Niklas mijn borst niet zou weigeren.Ik vond de handgreep babyflessen van Difrax heel leuk en ze leken me zo handig, met die opening in het midden.

Toen Niklas 6 maanden werd, dronk hij al lang niet meer van mijn borst en vond ik het ook wel tijd om hem aan gewone flesjes te leren wennen. Omdat hij op die leeftijd al een poosje zelf zijn fles wou vasthouden tijdens het drinken, vonden we het ook logischer om van de glazen flessen af te stappen. Ik vond de handgreep babyflessen van Difrax heel leuk en ze leken me zo handig, met die opening in het midden. Bovendien hebben ze een Anti-colic ventiel, dat helpt tegen darmkrampjes. Ik moet zeggen dat hij intussen dat flesje al goed gewend is, maar het heeft een tijdje geduurd eer hij het echt wilde aanpakken. De overgang van zijn vorige fles naar deze was best groot voor hem, vooral door die speciale speen van de vorige fles dan. Het handgevoel van de handgreepfles vond hij altijd al wel leuk, hij begint vaak heel enthousiast met de fles in het rond te zwaaien. Er zat ook helemaal geen druk achter, van mij mocht hij van die andere fles ook nog blijven drinken. Het is natuurlijk wel handiger dat hij uit een flesje met standaard speen kan drinken, omdat ze die ook gebruiken waar hij sinds vorige week naar de crèche gaat. Maar, zoals ik al schreef, is hij dit flesje inmiddels helemaal gewoon en ook in de crèche drinkt hij uit zo’n flesjes. Hij vindt het ook nog altijd een heel leuk speelobject! Op momenten dat hij niet zo heel veel dorst heeft, schudt hij soms heel enthousiast met de fles, als een echte Tom Cruise in Cocktail.Al hun spullen zijn heel doordacht ontworpen en dat merk je aan de kwaliteit

Om ook al te oefenen op het échte werk, koos ik voor een oefen drinkbeker. Zo’n handig ding! Het heeft een neusuitsparing, waardoor je kindje in de juiste houding onder jouw toeziend oog kan oefenen op zelfstandig uit een beker drinken. Hun antilek drinkbekers met rietje vond ik ook heel erg leuk, dat is voor als Niklas nog eens wat ouder is. Ik laat hem er af en toe al wel eens mee oefenen, hij moet een beetje op het rietje bijten om dan water naar binnen te kunnen zuigen. Al hun spullen zijn heel doordacht ontworpen en dat merk je aan de kwaliteit.

MARIJKE
van Kuijck

WhatsApp Image 2022-07-14 at 22.26.31.jpeg

Hi, leuk dat je er bent!

Ik ben Marijke, thirty-something mompreneur met een passie voor reizen, fotografie, interieur en duurzame (kinder)mode. Ik ben een echt happy-go-lucky iemand en ga met de nodige (droge) humor door het leven.

 

Sinds 2016 woon ik in het gezelligste stadje van Brabant, aan de rand van Zeeland, met mijn man Stijn, ons zoontje Niklas en onze 5 katten (jawel, dat lees je goed). Een gezellige drukte dus! Daar zijn we sindsdien op een rustig tempo onze eigen woning volledig aan het renoveren.

 

Wanderlust is our middle name, dus zo vaak we kunnen, trekken we erop uit met zijn drietjes. De wereld is zo mooi en er zijn zoveel prachtige plekken te ontdekken samen.

 

In mijn blogs neem ik je mee in mijn dagelijks leven. Ik schrijf over mijn belevenissen als moeder, onze reisavonturen (inclusief mooie plaatjes), onze verbouwingen en geef handige tips.

Als je vragen hebt, meer wilt weten of een bericht wilt sturen, neem gerust contact met me op! Volg meer over ons op Instagram: @marijkevankuijck.

Meer over mij

See you on social media!

  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Volg je me al op Instagram?

bottom of page