top of page
  • Marijke van Kuijck

6 maanden Niklas

Vandaag is Niklas alweer 6 maanden.


Goh, het is zo cliché om te zeggen maar de tijd vliegt echt!


Een half jaar ouderschap, dat betekent een half jaar de grootste liefde, het meest intense gevoel van geluk, spannende en gekke avonturen, geploeter met poep-explosies, lachen met gekke snuiten en quasi elke beweging die Niklas doet met de camera proberen vast te leggen.


Na een half jaar merk ik dat ik nu wel echt in the flow zit, ik heb m’n draai gevonden. Toen ik pas bevallen was, was ik zo onzeker, wij allebei trouwens. We lieten ons ook echt gek maken door alle ‘moetjes’ en ‘goeie raad’. Tot we op een gegeven moment zoiets hadden van "Oké, nu gaan we gewoon ons buikgevoel volgen". Sindsdien loopt alles veel vlotter. Niet dat we goeie raad achteloos in de wind slagen, we stellen dat nog steeds op prijs, tenslotte heeft iedereen het beste met ons voor. Als we advies nuttig vinden doen we er ook echt iets mee en zo niet, doen we gewoon lekker ons eigen ding. Want uiteindelijk komt het daar toch op neer, met vallen en opstaan je eigen pad vinden in het ouderschap, altijd met het welzijn van je kleintje in je achterhoofd.


Nu Niklas 6 maanden is merk ik dat hij zijn eigen karaktertje begint te vormen en dat ook duidelijk toont, heel leuk om te zien. Ik hoop echt dat hij altijd zo’n lief, grappig en gelukkig kind blijft als nu. Gillen van blijdschap en soms ook heel erg boos worden als hij honger heeft. Op zijn geboortekaart staat een gedicht voor hem dat ik vrij heb vertaald uit het Engels. Het is mijn persoonlijke boodschap voor Niklas en het zijn woorden die echt bij mij en Stijn passen. Ze vormen een prachtig mantra dat hij zich altijd voor de geest kan halen later.


Groei, geniet, geef

Lach, laat gaan, beleef

Straal en wees jezelf

Altijd.


Gefeliciteerd met je 6 maanden, lieve knul.


♡ je mama en papa

MARIJKE
van Kuijck

WhatsApp Image 2022-07-14 at 22.26.31.jpeg

Hi, leuk dat je er bent!

Ik ben Marijke, thirty-something mompreneur met een passie voor reizen, fotografie, interieur en duurzame (kinder)mode. Ik ben een echt happy-go-lucky iemand en ga met de nodige (droge) humor door het leven.

 

Sinds 2016 woon ik in het gezelligste stadje van Brabant, aan de rand van Zeeland, met mijn man Stijn, ons zoontje Niklas en onze 5 katten (jawel, dat lees je goed). Een gezellige drukte dus! Daar zijn we sindsdien op een rustig tempo onze eigen woning volledig aan het renoveren.

 

Wanderlust is our middle name, dus zo vaak we kunnen, trekken we erop uit met zijn drietjes. De wereld is zo mooi en er zijn zoveel prachtige plekken te ontdekken samen.

 

In mijn blogs neem ik je mee in mijn dagelijks leven. Ik schrijf over mijn belevenissen als moeder, onze reisavonturen (inclusief mooie plaatjes), onze verbouwingen en geef handige tips.

Als je vragen hebt, meer wilt weten of een bericht wilt sturen, neem gerust contact met me op! Volg meer over ons op Instagram: @marijkevankuijck.

Meer over mij

See you on social media!

  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Volg je me al op Instagram?

bottom of page